HAAROLIËN – HOE DOE JE HET NIET?

hair-oiling

Het gebeurt vaak dat wanneer je hoort van een nieuwe cosmetica of een nieuwe manier van behandeling, dat je deze direct wilt uitproberen. Het is hetzelfde als het gaat om haaroliën. Veel meiden zijn gek op dit type haar- en hoofdhuidverzorging. Echter, niet alleen waren volledig tevreden met de resultaten. Leer welke fouten je niet moet maken en hoe je goed voor je lokken zorgt. Je zult ook ontdekken waar haaroliën over gaat.

Fout nummer een: te veel haarolie

Dit is de meest gemaakte fout omtrent haaroliën. Vele meiden denken dat hoe meer producten zij gebruiken, hoe beter de resultaten zullen zijn. Ze hebben het helemaal mis. Een paar druppels olie zijn meer dan voldoende. Natuurlijk kun je de hoeveelheid variëren, afhankelijk van de lengte en dikte van je lokken. Desondanks hoef je niet half het flesje aan te brengen zoals Hindoevrouwen doen, op het gehele haar. Bovendien, onthoud dat wij niet allemaal olie moeten aanbrengen op de hoofdhuid.

Fout nummer twee: hoe vaak doe je haaroliën? Hoe lang laat je de olie zitten?

Sommige handboeken stellen dat de beste resultaten worden verkregen als je de olie 24 uur laat zitten. Dit is verre van waar. De maximale tijd is 8 uur, terwijl het minimum 30 minuten is. Als je de olie te lang laat zitten, kan het resulteren in irritatie, beschadiging van de haarstructuur of het veroorzaakt overtollige talgafscheiding. Bovendien wordt het niet aanbevolen om de behandeling elke dag uit te voeren. Eenmaal per week is optimaal voor de beste resultaten.

Fout nummer drie: de olie werkt niet

Als het echt niet werkt, heb je waarschijnlijk de olie niet gematcht met jouw haartype. Onthoud dat je oliën kiest met betrekking tot jouw haarporositeit. Verzadigde oliën zijn perfect voor laag poreus haar. Enkelvoudig onverzadigde oliën zijn het beste voor medium poreus haar. Om te zorgen voor hoog poreus haar, moet je meervoudig onverzadigde oliën gebruiken. Bovendien, houd in gedachten dat het feit dat als een olie wonderen verricht op het haar van een meid, dat het voor jou misschien niet gunstig is. Het is allemaal een kwestie van haartype.

Fout nummer vier: directe resultaten

Je zult ze nooit zien. De sleutel tot succes is geduld. Alleen dan wordt jouw haar gezonder en mooier. De eerste effecten kunnen na een maand van regelmatig gebruik worden opgemerkt. Een behandeling van een paar maanden brengt de uiteindelijke resultaten. Houd in gedachten dat je op een gegeven moment een fase aantreft waarin je haar er verschikkelijk uit zal zien. Laat dit jou niet de moed ontnemen. Als de je oliën regelmatig gebruikt, zullen jouw lokken na een poosje een prachtige uitstraling krijgen. Het moment waarop je effecten opmerkt is afhankelijk van hoe beschadigd jouw slierten zijn en de vatbaarheid voor de ingrediënten in de olie.

Fout nummer vijf: obsessieve haarverzorging

Haarwassen met gebruik van verschillende methoden, producten met siliconen laten staan, geen föhn of stijltang gebruiken, stylen zonder het gebruik van haarspray of mousse, alle shampoo’s en andere cosmetica met SLS weggooien… zo kun je obsessieve haarverzorging omschrijven. Natuurlijk, verschillende producten tegelijk gebruiken of de hele dag haarbehandelingen doen geeft ook niet altijd de beste resultaten. Desondanks, er zal niets gebeuren als je besluit om eens in de zoveel tijd je lokken te stijlen of föhnen. Je kunt ook een haarspray of mousse gebruiken af en toe, zonder ernstige schade aan te brengen aan je lokken.

Fout nummer zes: vergeet anderen niet

We hebben onze unieke haar- en hoofdhuidtypes, verschillende verfraaiende gewoontes en we gebruiken verschillende producten. Het heeft geen zin om anderen na te doen, want het uiteindelijke resultaat kan verre van jouw verwachtingen zijn. Populaire methoden om haar te wassen genaamd CWC, nat haar oliën, haar oliën in een kom, geen SLS gebruiken… werkt misschien niet zo goed voor jou als voor andere haarmaniakken. Zelfs de meest populaire oliën, zoals zoete amandelolie of kokosolie van populaire merken, zijn niet altijd even gunstig.

Fout nummer zeven: ik heb te weinig haaroliën!

Dat is niet waar. Voor haaroliën is een olie genoeg. Het is niet nodig om een mengeling van meerdere oliën te creëren om goede resultaten te bereiken. Zorg ervoor dat je de olie kiest die voor zowel jouw haar en hoofdhuid zal zorgen. Dezelfde situatie houdt rekening met de rest van je cosmetica. Twee conditioners, maskers en shampoo’s zijn voldoende.